Известие

Collapse
No announcement yet.

голям разход на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

че я паля паля я на газ почти всяка сутрин.карам я също на къси разтояния,газаджията днес ми каза че няма проблем, спортния филтар ми дигал много разхода...НО пак е много отнсоително .познавам и други познати с алфи.едното момче я кара сащо на мн каси разтояния и е 170 коня 2-ка мотор и с 8 литра минава 55 км близо 60 само грацко.разбирате ли или...

Comment

Първоначално публикувано от diqn.armenov Покажи съобщение
      че я паля паля я на газ почти всяка сутрин.карам я също на къси разтояния,газаджията днес ми каза че няма проблем, спортния филтар ми дигал много разхода...НО пак е много отнсоително .познавам и други познати с алфи.едното момче я кара сащо на мн каси разтояния и е 170 коня 2-ка мотор и с 8 литра минава 55 км близо 60 само грацко.разбирате ли или...
      това са пълни глупости че "спортния" филтър вдигал разхода. засечи я на извънградско на по-големичко разстояние и пълна бутилка. тия коли дават 8-10 газ при нормално каране. градския разход не го коментираме, особено ако палиш на газ и разстоянията са километър-два.
      точка

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:35.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          може може. ако я кара на къси разстояния и пали направо на газ или прехвърля веднага и термостата ако не е в час, може и над 40 на 100 газ да гори . то за всяка кола важи това ....
          Сега не ме ядосвай, че ще дойда в Старопрестолницата въоръжен подобаващо и ще стане мазало!
          Като казвам, че не може да изгори, имам в предвид, че няма как да изгорят в цилиндрите.
          Не казвам , че не могат да претърчат през тях.
          Капиш!
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:36.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

няма оправия

---------- Post added at 11:09 ---------- Previous post was at 10:57 ----------

ша зема да сложа един бинт на тоя спортен филтър да го запуша малко да видим какво ще стане,и междо другото някой да продава кутия за въздушен филтър?
              Last edited by diqn.armenov; d.m.y г., 10:07.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Сега не ме ядосвай, че ще дойда в Старопрестолницата въоръжен подобаващо и ще стане мазало!
                Като казвам, че не може да изгори, имам в предвид, че няма как да изгорят в цилиндрите.
                Не казвам , че не могат да претърчат през тях.
                Капиш!
                баш де. издухва пропаднал-бутана през ауспуха

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Как разбра че са глупусти!? Гадаеш на боб или карти Таро?
                Вьпросния "спортен" филтьр е все още неизвестен. Да не говорим че дори да е от утвьрдена марка, не се ли чисти регулярно си е кенеф.
                Общо взето гьзарията си е скьпо удоволствие.
                виж сега, когато въздушния филтър се задръсти с боклуци и пепелаци, му пада пропускливостта независимо обикновен ли е или спортен. когато това стане, вакума преди дросела се качва, което кара обикновената газова уредба да вкарва повече газ в колектора и се качва разхода. имайки в предвид че спортния филтър е с по-голяма пропускливост- тоест вакума преди дросела ще е по-малък, това означава че изпарителя ако е настроен според него няма как да се качи разхода. разхода се качва от задръстен филтър, независимо дали е спортен или не, като ефекта е че или колата почва да върви повече или и идва твърде много газта и не върви.
                точка

Comment

ай да задам така въпроса си,НЯКОЙ оплаквал ли се е от висок разход на гориво идавал от спортния филтър и като го сменил с обикновен му е паднал.нека да питам а не да гадаем.нека се изкажат само потърпефшите от такъф случай.

Comment

От "без филтър" до задръстен до една трета от пропусквателната му способност, каквато и да е ситуацията, винаги може да се регулира изпарителя така че да няма толкова голям преразход.
                    Ако е много задръстен, най-вероятно няма да върви добре, но не и да има такъв чудовищен преразход.
                    Тоест да издухва горивото през цилиндрите.
                    Май никой е спомена дали е правилно зацепен ангренажа на мотора.
                    Това поне лесно се проверява!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

И все пак изкам да разбера дали някой е имал сходен на моя проблем и как го е разрешил...изпарителя е регулиран колега според филтъра.

Comment

Сток градско пере 15/100 газ, извън градско 8-10 при каране колкото дигне, иначе на кратки растояния направо се едно имам дупка в газовото. Според мен няма сваляне тоя разход.
                        145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Първоначално публикувано от diqn.armenov Покажи съобщение
                          ай да задам така въпроса си,НЯКОЙ оплаквал ли се е от висок разход на гориво идавал от спортния филтър и като го сменил с обикновен му е паднал.нека да питам а не да гадаем.нека се изкажат само потърпефшите от такъф случай.
                          Висок разход на газ никога не съм имал,карал съм и със двата вида филтри и разлика във разхода не съм имал.Според мен всичко опира до настроики а може би и някакъв друг проблем.Тоя разход не е нормален дори и на къси разстояния да я караш.
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

всичко е проверено и изрядно но си гори иначе на дълги разтояния пада разхода на 10 някаде.ама грацко на къси много ама много на д 30.аз нямам друго обеснение освен че филтъра и късите разтояния ме объркват в разхода.тоя тоя филтър все едно няма никой прозира целия и мисля да го обвия със тензух да го побългаря малко да видя какво ще стане .какво мислите?

Comment

Колега сложи си нормалния филтър и виж как е 10 за извън града пак е много вярно че си с обикновена газова но и моята не е много необикновена с ламбда контрол и емулатори съм и Варна-Стара Загора ги вземам със 23-5л газ около 300км са а из Варна ми дава разход около 10 защо преди да я прехвърлиш на газ да я запалиш на бензин и да изпушиш една цигара примерно сега в студовете винаги преди да я прехвърля на Газ я оставям да поработи малко на бензин и след това я прехвърлям а термостата е от огромно значение когато я купих беше само с на бензин и с неработещ термостат разхода ми беше огромен а на теб ти е наблизо и Янко от гр. Септември до Пазарджик той ми слага на мен газовото и съм много доволен дори за последните настройки пак ходих при него
                              Alfa Romeo 145 1,4 T.S. 103HP

Comment

Моята я паля само на газ, защото последния път, когато е помирисвала бензин беше някъде миналата пролет, когато Мъри геройски се опитваше да се свърже с компа и, а той чисто по комунистически мълчеше.
                                Теглих една майна и до сега си карам само на газ.
                                До преди няколко месеца хастройките както на мотора, така и на газовата бяха отвратителни, но въпреки това, разхода винаги ми е бил около и под 10/100.
                                При положение, че изобщо не карам икономично, а разликата в килограмите не ни е повече от 100-150, следва, че проблема си е чисто в газовата. Възможно е да е проблем за левче. Например гумички на клапаните в изпарителя. Възможно е просто да издухва газта през някое съединение.
                                Възможно е изпарителя да не се грее добре и бутана да си влиза в течна фаза.
                                Малко са нещата и не толкова революционни , които трябва да се проверят

Comment

Working...
                                X